Tuotanto

perinteistä käsityötä yhdistettynä uusiin innovaatioihin

LOWA kenkien tuotantofilosofiaan kuuluu tavoitella aina parasta laatua ilman kompromisseja. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotannossa käytetään vain korkealaatuisimpia materiaaleja, jotka on suunniteltu toimimaan vaativaan käyttöön tarkoitetuissa jalkineissa.

Korkea laatu, erinomainen istuvuus ja huippuunsa viety toiminnallisuus ovat LOWA kenkien tuotannon keskeinen filosofia. LOWA tuottaa kaikki ulkoilu- ja vaellusjalkineet vastuullisesti Euroopassa maailman tiukimpien ympäristönormien alaisuudessa. Myös kaikki tuotannossa käytettävät materiaalit hankitaan eurooppalaisilta toimijoilta, jotka joutuvat noudattamaan toiminnassaan näitä samoja tiukkoja ympäristönormeja. Tämän vastuullisen toimintamallin ansiosta LOWA on ainoa ulkoilujalkineita valmistava toimija, jolla on ISO-standardi laadunvalvonnassa.

LOWA pääkonttori sijaitsee Saksan Jetzendorfissa, jossa valmistetaan vaellus- ja vuoristokenkiä. Muut tärkeimmät tuotantolaitokset sijaitsevat Slovakiassa ja Italiassa, joissa tuotetaan mm. ulkoilukenkiä ja jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja kenkiä. Lisäksi LOWAn kenkien päällisten valmisteluun osallistuvat tehtaat Kroatiassa, Bosnia-Hertzegovinassa ja Tsekeissä.

KÄSITYÖ VARMISTAA LOWA KENKIEN KORKEAN LAADUN

LOWA kenkien valmistusprosessi sisältää monta työvaihetta ja käytössä on useita koneita sekä teknisiä apuvälineitä. Mikään ei kuitenkaan korvaa sitä, että korkein laatu saavutetaan tarkalla käsityöllä prosessin eri vaiheissa.

Kenkien valmistus alkaa tietysti huolellisella ja monivaiheisella suunnittelutyöllä. Tässä on kuvattuna tärkeimmät LOWA kenkien valmistuksen työvaiheet varsinaisen valmistusprosessin osalta.

SERTIFIKAATIT JA JÄSENYYDET

CADS E.V.
LOWA on yksi saksalaisen kenkäinstituutin alaisen valmistajien ja toimittajien yhdistyksen cads e.V.:n perustajajäsenistä, joka pyrkii ehkäisemään haitallisten aineiden käyttöä kengissä. Kaikki jäsenyritykset ovat vapaaehtoisesti sitoutuneet täyttämään cads e.V.:n tietoisesti vaativat vaatimukset. ohje "Kenkien rajoitettujen aineiden luettelo".

EUROPEAN OUTDOOR CONSERVATION ASSOCIATION
LOWA on European Outdoor Conservation Associationin (EOCA) jäsen. Tämä on eurooppalaisten ulkoiluyritysten liitto, joka toteuttaa maailmanlaajuisia luonnonsuojeluprojekteja. LOWA työskentelee esimerkiksi metsänistutusprojekteissa.

ISO 9001 SERTIFIOINTI
Vuodesta 2008 lähtien LOWA on sertifioitu kansainvälisen laatujärjestelmien standardin ISO 9001:2008 mukaisesti, ja se käy läpi vuosittain ulkoisen auditoinnin. Sertifikaatti vahvistaa, että LOWA:n prosessimenettelyt on määritelty selkeästi ja läpinäkyvästi. Asiakastyytyväisyys on aina perimmäinen tavoitteemme. Tämä koskee yhtä lailla LOWA:n jälleenmyyjiä ja kuluttajia. Saksan jalkinetuotannon testaus- ja tutkimuslaitoksen auditoinnit keskittyvät myös taloudellisiin ja sosiaalisiin kysymyksiin.

LOWA sai ISO 9001:2015 -sertifikaatin syyskuussa 2017.

ISO 9001 -laatustandardi on kansallisesti ja kansainvälisesti yleisin ja merkittävin laadunhallinnan standardi. Siinä määritellään sisäisille järjestelmille vähimmäisvaatimukset, jotka yksittäisen yrityksen on täytettävä. Tavoitteena on vastata asiakkaiden vaatimuksiin ja tyydyttää tuotteiden ja palvelujen laatuvaatimukset.

THE ASSOCIATION OF THE GERMAN SPORTING GOODS INDUSTRY (BSI)
Vuonna 1910 perustettu Saksan urheiluvälineteollisuuden liitto (BSI) on saksalaisten urheiluvälinevalmistajien, tukkukauppiaiden ja maahantuojien elinkeinoelämän yhdistys.

LOWA on Saksan urheiluvälineteollisuuden liiton jäsen ja aktiivisesti mukana ulkoilu- ja yhteiskuntavastuutyöryhmissä. BSI:n työryhmät selvittävät alan ajankohtaisia ​​kysymyksiä ja tarjoavat mahdollisuuden aktiiviseen kokemusten jakamiseen. Projekteja ja tutkimuksia järjestetään yhdessä.

Ulkoilutyöryhmä edustaa ulkoiluteollisuuden etuja BSI:ssä. Sen tavoitteena on saavuttaa riittävä ulkoilualan edustus urheiluvälineteollisuudessa. Lisäksi se tukee aktiivisesti ympäristönsuojelua ja maapallon kestävää suojelua tuleville sukupolville.

Työryhmä CSR on moniosainen BSI-konsortio, jossa BSI:n jäsenet kaikilta urheiluvälineteollisuuden sektoreilta voivat vaihtaa ajatuksia ympäristönsuojelusta, kestävyydestä, sosiaalisesta sitoutumisesta ja eläintensuojelusta sekä tukea yhteiskuntavastuuhankkeita.

EOG MEMBERSHIP
LOWA on European Outdoor Groupin (EOG) jäsen. Tämä Euroopan ulkoiluteollisuuden etuja edustava yhdistys perustettiin vuonna 2003.

Kestävä kehitys on EOG:n toiminnan keskeinen painopiste. Ulkoilu kannustaa kuluttajiaan vastuulliseen vuorovaikutukseen luonnon kanssa ja etsii keinoja ja tapoja vähentää sen ympäristövaikutuksia mahdollisimman paljon suorituskykyä heikentämättä.

Nahan valinta

Nahan valinta

Kengän suunnitteluprosessissa valitaan kengän käyttötarkoitukseen sopivin nahkalaatu. Erilaisilla nahkalaaduilla on hieman erilaiset käyttöominaisuudet. Nupukkinahka on erittäin hyvin kulutusta kestävää ja siksi erinomainen materiaali vaelluskengille. Muita nahkavaihtoehtoja ovat esim pehmeä nahka, haljasnahka tai uudenlainen erittäin luja reversed nahka.

Kaikki LOWAn käyttämä nahka on lihantuotannon sivutuotteena tuotettua eurooppalaista alkuperää olevaa nahkaa eikä se sisällä haitallista PCP:tä tai AZO-värejä.

Kaavoitus

Kaavoitus

Kengän valmistuksen suunnitteluprosessissa kaikista kengän osista on piirretty suunnittelupöydällä kaavat, jotka koostuvat useista erilaisista ja eri muotoisista osista. Nämä osat leikataan isoista nahkapaloista hydraulisen leikkurin avulla.

Nahkan rakenne ja joustavuus voi vaihdella merkittävästi isomman nahkapalan eri osissa ja kaavapalojen leikkuuprosessin sijoittelulla on suuri merkitys lopputuotteen laatuun.

OSIEN OMPELU

OSIEN OMPELU

Kaavoituksessa leikatut nahkapalat ommellaan yhteen erityisen vahvoja ompelukoneita käyttäen. Työ vaatii suurta tarkkuutta ja vaikuttaa kriittisesti valmiin kengän toimivuuteen.

Gore-Tex kalvollisten tuotteiden saumat teipataan vedenpitävyyden varmistamiseksi ja kenkään voidaan ommella myös sisävuori nahkasta tai kankaasta.

LIIMAUS

LIIMAUS

Osa kengän päällisen ja pohjan osista liimataan yhteen. LOWAn liimauksessa käyttämässa prosessissa liimatustakin alueesta saadaan hengittävä. Tämän ansiosta kengän hengittävyys paranee ja kosteus pääsee poistumaan kengästä tehokkaammin.

Nauhoituksen metalliset renkaat ja koukut kiinnitetään tukevasti kengän päälliseen erityisiä niittauskoneita apuna käyttäen.

Lestin valinta

Lestin valinta

Kengän lesti tarkoittaa jalan muotoista muottia, jonka ympärille kenkä rakennetaan päällisestä ja pohjasta. LOWAlla on käytössä useita erilaisia lestejä eri kenkämalleissa niiden käyttötarkoituksen mukaan ja se on kuuluisa erittäin hyvin istuvista kengistä.

Naisten malleissa käytetään erityisesti naisen jalan anatomian mukaan suunniteltuja ja muotoiltuja lestejä.

Muotoilu

Muotoilu

Kengän muotoilu on vaativa prosessi, jossa kengän päällinen muotoillaan ja kiinnitetään tiukasti lestin mukaiseksi. Tässä vaiheessa käsityön avuksi tarvitaan voimakasta konetta, joka auttaa vetämään päällisosan napakasti lestin ympärille.

Päällinen kiinnitetään kengän sisäpohjaan, joka valmistetaan käyttötarkoituksen mukaisesti joustavaksi tai tarvittessa erittäin tukevaksi.

POHJAUS

POHJAUS

Kengän pohjausvaiheessa lestissä kiinni olevan päälliseen ja sisäpohjaan kiinnitetään suojaava kumireunus, vaimentava ja tukeva välipohja sekä kulutusta kestävä yleensä kumista valmistettu kengän ulkopohja. LOWA käyttää pääosin heille yksinoikeudella valmistettuja Vibramin kulutuskumipohjia. Osien yhteenliittäminen tapahtuu liimaamalla hydraulista prässiä apuna käyttäen.

Osa LOWAn kengistä on pohjattavissa uudelleen. Tämä on erillinen palvelu, jolla loistavasti istuviin kenkiin voidaan vaihtaa käytössä kilometrien myötä kuluneiden ulkopohjien tilalle uudet. Näin saadaan kestäville kengille lisää käyttöikää ja kilometrejä.

Viimeistely

Viimeistely

Viimeistelyvaiheessa kaikkien kenkien on läpäistävä laadunvalvontaprosessi, jolloin kengät käsitellään vielä viimeistelevällä suojauksella. Kenkiin lisätään nauhat ja pohjalliset sekä tuotetietolaput hoito-ohjeineen.

Valmiit kengät pakataan pahvisiin kenkälaatikoihin odottamaan nautinnollisia ulkoilukilometrejä.

Tuotantopaikat

MADE IN EUROPE

Alansa johtavana tekijänä globalisaation aikakaudella LOWA soveltaa tietoisesti "Made in Europe" -filosofiaa varmistaakseen parhaan tuotteiden laadun, oikeudenmukaiset palkat ja sosiaaliset edut työntekijöille.

Yhtiö haluaa myös varmistaa, että sen kattava osaaminen ja teknologioiden hallinta pysyvät sen omissa käsissä. Valmistamalla jalkineita Euroopassa LOWA hyötyy myös paljon lyhyemmistä toimitusajoista. Toinen kriittinen näkökohta on jatkuva laadunvalvonta jokaisessa tuotantovaiheessa.

Miksi tuotamme euroopassa

Teknologisen osaamisen turvaaminen: Laadukkaiden ulkojalkineiden kehittäminen ja valmistaminen on monimutkainen prosessi, joka vaatii korkeatasoista käsityötä. Valmistamalla jalkineita Euroopassa LOWA voi ylläpitää läheistä suhdetta tuotantonsa ja tutkimus- ja kehitysosastonsa välillä. Yksi tämän päätöksen etu on yrityksen kyky tuottaa täysin uusi prototyyppi yhdessä päivässä Jetzendorfin tukikohdassa.

Kuljetuskustannusten ja päästöjen vähentäminen: Tuotantolaitosten läheisyys LOWA:n päämarkkinoille Euroopassa pitää kuljetusetäisyydet lyhyinä. Tämä puolestaan vähentää päästöjä ja eliminoi korkeita kuljetuskustannuksia.

Arvoketjuun vaikuttaminen: Euroopassa tuottamalla LOWA voi vaikuttaa koko arvoketjuun. Heinäkuusta 2019 lähtien lähes 95 prosenttia tuotantokapasiteetista on ollut LOWA:n kokonaan omistamien tytäryhtiöiden kattamia. Näin LOWA voi muokata materiaalivalikoimaa, tuotantomenetelmiä ja työehtoja.

Tältä "MADE IN EUROPE" NÄYTÄÄ LOWAssa

LOWA:lla on tällä hetkellä tuotantolaitoksia pääkonttorissaan Baijerin kaupungissa Jetzendorfissa sekä Slovakiassa, Italiassa, Kroatiassa, Bosnia ja Hertsegovinassa sekä Tšekin tasavallassa.

Saksa

Lorenz Wagner perusti LOWA Sportschuhe GmbH:n vuonna 1923 Jetzendorfiin, ja se on nykyään kansainvälisen yrityksen koti.

Slovakia

RIALTOon Slovakian toiseksi suurin jalkineita valmistava laitos ja 100% LOWA:n omistama. Bošanyn ympäristössä kenkien valmistuksella on pitkä perinne.

Italia

GARDEN SPORT on LOWA:n eurooppalaisen tuotantoallianssin pienin jäsen. Yrityksen perusti vuonna 1963 nykyisen toimitusjohtajan Giuliano Deonin isä.

Bosnia ja Hertsegovina

ŠKREBIĆ perustettiin vuonna 1997, ja se työllistää nykyään noin 470 henkilöä.

Kroatia

LORA sijaitsee Križevcissä, Zagrebista koilliseen sijaitsevassa kaupungissa, ja se perustettiin vuonna 1998.

Tsekki

TRIOP on kiipeilykenkiin erikoistunut yritys, joka on valmistanut niitä yli 25 vuoden ajan. Yritys valmistaa kaikki jalkineensa Tšekin tasavallassa.

Työntekijät

Ihmiset merkin takana

LOWA:lla yrityksen työntekijät ovat sen arvokkain voimavara. Yritys hyväksyy monimuotoisuuden, maksaa oikeudenmukaista palkkaa, tarjoaa sosiaaliturvaetuja ja tukee työntekijöidensä yksilöllistä kasvua. Kaikki osallistuvat yhdessä, ja työntekijät seisovat henkilökohtaisesti yrityksen tuotteiden takana.

Yrityksellä on ollut pääkonttori yli 90 vuoden ajan tässä Baijerin kunnassa – jopa sen jälkeen, kun siitä tuli osa italialaista Tecnicaa vuonna 1993. Kun vuonna 1993 valmistettiin noin 350 000 paria kenkiä, tämä luku on nykyään yli 3 miljoonaa. Kaikki LOWA:n työntekijät osallistuvat tähän menestykseen – pääkonttorissa on noin 275 henkilöä.

LOWA:lla on erittäin miellyttävä työympäristö sekä tasaiset hierarkiat. Etunimet ovat yhtä luonnollisia kuin avoin ovi toimitusjohtajan toimistoon.

2 132 TYÖNTEKIJÄÄ MAAILMALLA
USA:ssa 18, Saksassa 275, Slovakiassa 1700, Sveitsissä 50 ja Italiassa 67.

LOWA JA JETZENDORF
Jetzendorfin pääkonttorissa työskentelee noin 275 henkilöä. Pienessä Münchenin pohjoispuolella sijaitsevassa kunnassa, jossa on hieman yli 3 000 asukasta, tämä ei ole pieni määrä. Huolimatta siitä, että tuotantotoiminta ja keskusvarasto luonnollisesti lisäävät liikennettä, tällä seikalla ei todellakaan ole merkitystä yhteisölle. Enemmänkin painopiste on sitoutumisessa ja yhteydessä toisiinsa. Kerran vuodessa kunnanvaltuuston jäsenet, pormestari ja LOWA:n hallitus tapaavat tiedonvaihdon ja toistensa ajan tasalla pitämisen. Tämä läheinen työsuhde on tuottanut tulosta vuosien saatossa.

Mutta vain yritys ei ole sidoksissa kuntaan, vaan myös työntekijät haluavat antaa jotain takaisin – lähes neljännes työntekijöistä itse on alueelta. Monet työntekijät ovat mukana paikallisissa organisaatioissa tai työskentelevät vapaaehtoistyössä LOWA:n sosiaalisen osallisuuden puitteissa. Joka vuosi monet työntekijät ovat olleet aktiivisia vuosien ajan vuotuisessa puiden istutuskampanjassa Baijerin vuoristometsien uudelleenmetsittämiseksi.

LOWA TYÖNANTAJANA
Suutarit, varastovirkailija tai ostaja – LOWA:n ammatit ovat yhtä erilaisia ​​kuin niitä täyttävät ihmiset. Samalla ennen kaikkea lahjakkuus, ammattitaito ja työntekijöiden sitoutuminen ovat tehneet yrityksestä niin menestyvän.

Tästä syystä suutari pyrkii luomaan parhaan mahdollisen työympäristön sekä varmistamaan monipuoliset jatko- ja kehitysmahdollisuudet kiinnostavan työpaikan lisäksi. Tietysti myös hyvät sosiaalietuudet, kuten ateria- ja matkatuet, yrityskahvila ja yrityksen eläke-etuudet puhuvat LOWA:n työntekijöiden arvostuksesta. Ei siis ole yllätys, että niin monet työntekijät työskentelevät Jetzendorfin pääkonttorissa niin pitkään – työntekijät ovat yrityksessä keskimäärin 13,5 vuotta.

Myös eurooppalaisissa tuotantolaitoksissa, esimerkiksi Slovakiassa tai Italiassa, yrityksen omat "eettiset säännöt" takaavat hyvät olosuhteet. Tästä ovat esimerkiksi ohjeet palkoista, työajoista, lomista ja työoloista. Sisäisten arviointien, eli auditointien, noudattamisesta sisältyy takuu. Lisäksi työntekijöillä on käytössään lisäetuja, kuten vuoropalkkioita, ilmaisia ​​busseja tai ilmaisia ​​yrityskantiineja. Nämä edut eivät ole itsestäänselvyyksiä näillä alueilla.

YRITYS, JOKA MYÖS KOULUTTAA
LOWA ei ole vain työnantaja alueella, vaan sillä on myös koulutustoimintaa. Parhaillaan koulutetaan markkinakohtaisia ​​liikemiehiä, varastologistiikan erikoishenkilöstöä ja kenkävalmistuksen asiantuntijoita. LOWA:ssa on viime vuodesta lähtien tarjottu myös kaksoisopintoja urheilujohtamisen alalla. Kaiken kaikkiaan yhdeksän harjoittelijaa tai opiskelijaa saa parhaillaan koulutusta LOWA:lla. Kovalla kilpailulla markkinoilla, joilla on kasvava pula erikoishenkilöstöstä, yritys on varsin ylpeä tästä luvusta. Lisätään tähän, että erityiskoulutusta tarvitsevat suutarit ovat nykyään harvinainen aloitustason työntekijöiden joukossa. Tavoitteena on todellakin saada harjoittelijat ottamaan vastaan ​​työpaikkoja, jotka avautuvat yrityksen omille nuorille työntekijöille. Tässä onnistumiseksi ja oppisopimusoppilaiden pitämiseksi on tarjolla runsaasti ammatillista täydennyskoulutusta koulutuksen jälkeen. Esimerkiksi täydennyskoulutus kenkäteknikoksi, kenkämallintekijäksi tai alan mestariksi, jolla on kenkävalmistuksen erikoisuus.

LOWA tarjoaa ammatillista koulutusta seuraavilla aloilla: teollisuusjohtaminen, varastologistiikan asiantuntija ja suutari.

MOLEMMINPUOLINEN KUNNIOITUS
LOWA luo perhemäisen yritysilmapiirin tasaisilla hierarkioilla. Rehellisyys, oikeudenmukaisuus, suvaitsevaisuus ja yhteishenki ovat yrityksen toiminnan määrittäviä ominaisuuksia. Ne heijastavat myös LOWA:n ymmärrystä vuorovaikutuksestaan – sekä yrityksen sisällä että asiakkaiden ja liikekumppaneiden kanssa.

SOSIAALIETUUDET
LOWA tarjoaa työntekijöilleen asianmukaisen, suoritusperusteisen palkan; joustavat työaikataulut; pääomaa muodostavat etuudet ja eläkejärjestely. Yhtiö tarjoaa myös ateria- ja kuljetuskorvauksia. Kahdeksan pientä bussia kuljettavat työntekijät töihin ja kotiin.

LOWA tarjoaa työntekijöilleen viikoittaisen kurssin. Lisäksi työntekijät hyötyvät lukuisista erikoismahdollisuuksista, kuten retkistä Jetzendorfin kiipeilypuistoon tai Pfaffenhofenin kiipeilysalille.

Tämän lisäksi yritys edistää terveellistä työn ja yksityiselämän tasapainoa sekä työterveyden suojelua ja varmistaa tarvittavan työturvallisuuden.