Vastuullisuus

Yritysvastuu

Yritysvastuu tarkoittaa pitkäntähtäimen johtamista yrityksen ydinliiketoiminnassa ja sillä on korkea prioriteetti yrityksen kokonaisstrategiassa. Vastuullisuus on kestävän kasvun avaintekijä seuraavilla liiketoiminta-alueilla: markkinat, työpaikat, yhteinen etu, ympäristö ja toimitusketjut. Yhteiskunnalliset, ympäristölliset ja kaupalliset kysymykset saavat saman painoarvon ja sidosryhmät integroidaan yrityksen yritysvastuu-toiminnan strategiseen painopisteeseen.

Monet teollisuudenalat eivät ole niin ilmeisesti sidoksissa luontoon kuin ulkoiluteollisuus. Yritysvastuu ja kestävä kehitys ovat siksi nousseet yhä tärkeämmiksi viime vuosina. Laadukkaiden materiaalien ja laitteiden, joiden muodon ja toiminnan tulee täyttää erityiset, usein erittäin vaativat käyttövaatimukset, tulee olla kestäviä ja lujaa sekä terveydelle ja ympäristölle haitattomia. Tämä ei koske vain itse lopputuotteita; Niiden tuotannon tulisi ja tulee myös tapahtua oikeudenmukaisissa ja ympäristöystävällisissä olosuhteissa.

AURINKOSÄHKÖ

Energian tarve ja säästö ovat tärkeitä kysymyksiä tänä aikana. Energiatehokkuuden lisääminen ja uusiutuvan energian käytön lisääminen ovat LOWA:n yksiselitteisiä tavoitteita. Vuodesta 2015 lähtien suuri osa yritysten pysäköintialueista on suojattu aurinkosähköjärjestelmällä, ja vuodesta 2018 lähtien tämä koskee myös hallien 1 ja 2 kattoja, jotka sisältävät varasto- ja tuotantotiloja. Pystymme siis kattamaan noin 25 prosenttia vuotuisesta sähköntarpeestamme paikan päällä tuotetulla aurinkosähköllä. Käytämme 100-prosenttisesti vihreää vesivoimaa tyydyttämään jäljellä olevan kysynnän.

Yrityksen linja-autot

LOWA tarjoaa yrityksen linja-autoja kaikkiin toimipisteisiinsä tai rahoittaa bussilinjoja, jotka tuovat työntekijät töihin ja kotiin. Jetzendorfissa seitsemän pientä bussia korvaa yli 50 yksittäistä ajoneuvoa kuljettamalla työntekijöitä töihin ja sieltä pois, mikä on tärkeä päivittäinen panos ilmastonsuojeluun. Lisäksi Jetzendorfin ja Prielin toimipisteille on asennettu latausasemat, joita vierailijat voivat käyttää päiväsaikaan.

KIERRÄTYSPAPERI

Jokainen, joka työskentelee toimistossa päivittäin, tietää, ettei tuloste ole aina välttämätöntä tehokkaan työskentelyn kannalta. Myös LOWA yrittää vähentää paperinkulutustaan mahdollisimman paljon. Täysin paperittomana työskentely ei tietenkään vieläkään ole aivan mahdollista. Tästä syystä yritys käyttää tarvittaviin tulosteisiin kierrätyspaperia. Paperi on sertifioitu "Blue Angel" -ekomerkillä Saksassa, ja se on valmistettu 100-prosenttisesti jätepaperista.

LUONNONSUOJELU

Ympäristönsuojelu ja luonnonvarojen säästäminen ovat yksi asia. Luonnonsuojeluhankkeiden aktiivinen tukeminen on toinen. Vuodesta 2001 lähtien LOWA:n työntekijät ovat olleet osana Baijerin osavaltion metsälaitoksen vetämää metsänistutusprojektia ja siksi istuttavat säännöllisesti taimia Baijerin vuoristometsissä ja rinteissä. Tämä on suunniteltu ylläpitämään tervettä sekametsää, joka on yksi arvokkaimmista ekosysteemeistämme. LOWA maksaa taimet, matkat, majoitukset ja ruokailut.

Tämä metsänistutustyö on osa European Outdoor Conservation Associationin 2 Million Tree -projektia – voittoa tavoittelematon organisaatio, joka koostuu Euroopan ulkoilualan yrityksistä, joiden jäsenmaksut menevät kokonaan luonnonsuojeluprojekteihin ympäri maailmaa. Tämä työ on suunniteltu korostamaan ulkoilualan tietoisuutta vastuustaan suojella luontoa. LOWA istuttaa noin 500 puuta vuosittain.

Järjestön jäsenenä LOWA tukee EOCA:n maailmanlaajuisia luonnonsuojeluprojekteja.

EOCA:n visiona on, että Euroopan ulkoilusektori edistää merkittävästi luonnonvaraisten alueiden ja ekosysteemien säilyttämistä tuleville sukupolville.

Arvokkaita luonnonsuojeluhankkeita tuetaan Euroopan ulkoilusektorin rahoituksella. Voittoa tavoittelematon järjestö rahoittaa suoraan näitä luonnonsuojeluhankkeita ja haluaa osoittaa, että Euroopan ulkoiluteollisuus on tietoinen vastuustaan ​​luonnonsuojelussa.

Järjestön jäsenten asettamat luonnonsuojelutoimikunnat voivat hakea avustuksia jopa 30 000 euroa yhdelle hankkeelle, mikä on merkittävä panos luonnonsuojeluhankkeisiin. Esimerkkejä valituista hankkeista ovat ympäristöreitin luominen Nepaliin, jätteenkäsittelyprojekti vuorenhuipulle Kirgisiassa, ruskeakarhujen suojelu Pohjois-Espanjassa, alkuperäisen vanhan metsän uudelleenistuttaminen Tšekissä, rajat ylittävän vaellusreitin luominen Makedoniassa ja Albaniassa, turvesoiden suojelu Irlannissa ja muinaisen metsän hakkuutumisen estäminen Ruotsissa.

Sata prosenttia jäsenmaksuista virtaa suoraan hankkeisiin, jotka jäsenet itse nimeävät ja valitsevat.

www.outdoorconservation.eu/twomilliontrees

LOWINGO

LOWINGO

LOWA tukee luonnonsuojelujärjestöä "World Wide Fund for Nature" (WWF) sen uhanalaisia erikoisuuksia suojelevissa hankkeissa LOWINGO-pehmolelun myynnillä. Luonnonsuojelu, elinympäristön suojelu sekä luonnonvaraisten lajien ja luonnonkasvien suojelu ovat maailman suurimpiin kuuluvan suojelujärjestön ydinhankkeita. WWF on ollut mukana luonnonsuojelussa yli 50 vuotta ja toimii nykyään yli 100 maassa. Kaiken kaikkiaan tällä suojelujärjestöllä on tällä hetkellä käynnissä 1 300 luonnon monimuotoisuuden suojeluprojektia. WWF:n tavoitteena on pysäyttää globaali luonnon ja ympäristön tuhoutuminen ja luoda tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto voivat elää harmonisesti yhdessä.

www.wwf.org.uk

LO & WA SEIKKAILUKÄSIKIRJA

Välittääkseen hauskanpidon ja luonnosta nauttimisen vanhemmille ja lapsille LOWA julkaisee "Seikkailukäsikirjan", jossa on lasten maskotti LO & WO. Tämä puolivuosittain ilmestyvä aikakauslehti on listattu Saksan kansalliskirjastoon, ja se on nauttinut suuresta suosiosta nuorempien lukijoiden keskuudessa. Jokaisessa numerossa on mahtava tarina lapsille ja aikuisille, paljon luettavaa sekä taiteeseen, askarteluun ja ruoanlaittoon liittyviä vinkkejä ja temppuja. Lapset tutustuvat leikkisästi eläimiin, kasveihin ja itse ympäristöön.

Muuttohaukka LOWINGO liittyy sisarusten LO & WA:n seikkailuihin. Kolme ystävää tutustuivat toisiinsa seikkailukäsikirjan ensimmäisessä numerossa. LOWINGO oli juuttunut muovipussiin eikä päässyt vapaaksi. LO & WA pelasti loukkuun jääneen petolintu ja palkittiin huilulla kiitoksena. Huilun ansiosta sisaruksista tulee yhtä pieniä kuin hiiri. Kun he ovat pienentyneet, he hyppäävät LOWINGON selkään ja lentävät seuraavaan seikkailuun – matkoille, jotka ovat jo vieneet heidät monille alueille ja maihin ympäri maailmaa. Tästä on nyt saatavilla myös ääniversio.