Kestävyys tarkoittaa vastuullisuutta

Kestävyys tarkoittaa vastuullisuutta

Pöydät ovat täynnä kolisevia laitteita. Ilma on täynnä hiekoitusääniä, kylmäkammion huminaa ja satunnaista piippausta, kun testikohde ei saavuta mittaansa. LOWA:n laboratorio Jetzendorfissa Saksassa on keskeinen osa suutarien sitoutumista korkealaatuisiin tuotteisiin.

Alusta lähtien yritys ei ole koskaan aliarvioinut laatua. LOWA jalkineissa käytetään vain parhaita materiaaleja. Yritys testaa jatkuvasti kaikkia käyttämiään materiaaleja omassa laboratoriossaan varmistaakseen, että asiat säilyvät sellaisena.

Työt vaihtelevat yksittäisistä materiaaleista, nauhoista ja kankaista koko kenkiin. Aiemmin suuri osa materiaali testauksista tehtiin ulkopuolisissa laboratorioissa. Mutta tilanne muuttui vuoden 2020 alussa, kun uusi laboratorio otettiin käyttöön.

120 NELIÖMETRIÄ, 38 TESTILAITTEET

120 neliömetrin laboratoriossa on 38 instrumenttia, jotka helpottavat huomattavasti suuremman testimäärän suorittamista eri työkalujen avulla. Ainoat ulkoisesti tehdyt LOWA testit sisältävät kemiallisen analyysin sekä nilkan suojan ja iskunkestävyyden testauksen.

LOWA perustaa liiketoimintansa yhteen periaatteeseen: mitä kauemmin tuote kestää, sitä ympäristötietoisempaa se on. Yrityksen jalkineissa käytettyjen yksittäisten materiaalien korkea laatu on tärkeä rooli. Uusi laboratorio varmistaa, että yritys pystyy tarjoamaan haluamaansa laatua. LOWA aikoo myös perustaa laboratorioita toimipisteisiinsä Italiassa ja Slovakiassa varmistaakseen laadun koko tuoteketjussa. Muutoksen myötä toimipaikat pystyvät nopeasti ja tehokkaasti poistamaan huonolaatuiset lähetykset tuotantoprosessista.

lowa testaus laboratorio

Tässä on yksi esimerkki laboratorion suorittamista testeistä: Kengännauhan repeytymistesti. Jokainen vuorikiipeilijä tietää, että repeytynyt kengännauha voi pilata minkä tahansa seikkailun. LOWA käy läpi kaikki kengännauhansa varmistaakseen, ettei tällaista ongelmaa tapahdu niin nopeasti.

On vaikea sanoa, kuinka kauan kengännauha kestää normaaleissa olosuhteissa, koska niin monet tekijät, kuten käytön intensiteetti, vaikuttavat.

Edellinen artikkeli Korjaa hävittämisen sijaan