Korjaa hävittämisen sijaan

Korjaa hävittämisen sijaan

Yksi tuotteiden keskeinen ympäristönäkökulma on niiden kestävyys. Tämä koskee myös LOWA jalkineitamme, jotka kaikki tunnetaan korkeasta laadustaan ja kestävyydestään. Lisäksi monet näistä kengistä voidaan korjata tavalla tai toisella. Ottamalla tämän askeleen osallistumme aktiivisesti luonnonvarojen ja ympäristön suojeluun.

Nykypäivän hävikkiyhteiskunnassa koraamme monia asioita liian nopeasti uusilla. Unohdamme usein, että jotkut asiat voidaan todella korjata. Se on mahdollisuus, joka säästää rahaa verrattuna uuteen hankintaan sekä säästää resursseja ja suojelee ympäristöä.

Kenkäkorjaamomme tukikohdassamme Jetzendorfissa Saksassa, Interlakenissa Sveitsissä ja St. Martinissa Itävallassa ovat ahkerassa käytössä.

16.079 UUDELLEENPOHJATTUA JALKINETTA
Jetzendorfissa vuonna 2019. Se on ennätys! Emme olleet koskaan aiemmin korjanneet niin paljon kenkiämme.

IHMISET, JOTKA RAKASTAVAT KENKIÄNSÄ, MYÖS HOITAVAT NIITÄ

Rakkaiksi tulleiden LOWA kenkien käyttöiän pidentämiseksi jalkineet tarvitsevat hyvää ja säännöllistä hoitoa. Tällaisen hoidon ansiosta kengät pysyvät mukavina ja kestävät likaa ja vettä.

Jotta kengänhoitotuotteet eivät vahingoittaisi tarpeettomasti ympäristöä, olemme uudistaneet oman hoitotuotesarjamme kokonaan ja luopuneet kaikista PFC-yhdisteistä (polyfluoratut ja perfluoratut kemikaalit). PFC-yhdisteet ovat joukko kemikaaleja, joita käytetään usein ulko- ja työvaatteissa sekä kyllästysratkaisuna niiden erityisominaisuuksien vuoksi – ne hylkivät vettä, rasvaa ja likaa. Nämä kemikaalit eivät ole läheskään vaarattomia. Ne ovat tuskin hajoavia ja pysyvät ympäristössä pitkään. Uusissa hoitotuotteissamme olemme poistaneet nämä kemikaalit ja korvanneet ne vaarattomilla aineilla. Uusi tuote LOWA Shoe Clean koostuu jopa 90-prosenttisesti luonnollisista ainesosista, kuten bambusta.

KIERRÄTYS

Meiltä kysytään usein, voidaanko LOWA jalkineita kierrättää materiaalin puolesta? Nyky teknologian perusteella jalkineiden kierrättäminen ei ole energian kannalta kovin järkevää, koska tuotteet on valmistettu niin monista eri materiaaleista. Seuraamme säännöllisesti tämän alueen kehitystä ja sisällytämme mahdolliset parannukset yritysvastuustrategiaamme.

Edellinen artikkeli LOWA Renegade - Kapinallisesta ikoniksi 25-vuodessa.
Seuraava artikkeli Kestävyys tarkoittaa vastuullisuutta