LOWA Renegade - Kapinallisesta ikoniksi 25-vuodessa.

LOWA Renegade - Kapinallisesta ikoniksi 25-vuodessa.

LOWA toi markkinoille RENEGADE-mallin vuonna 1997. Yritys on myynyt yli 12 miljoonaa paria vuosien aikana, mikä tekee siitä Euroopan myydyimmän ulkoilukengän. Kulttikenkä on tarjonnut ulkoilun ystäville ainutlaatuisia elämyksiä vuoristossa jo 25 vuoden ajan. Tämä on enemmän kuin hyvä syy juhlia sen syntymäpäivää!

HISTORIAA TEKEVÄ KULTTIKENKÄ

Vaelluskenkä, josta tuli todellinen ulkoilu-ikoni. Mutta sen matka huipulle ei ollut helppoa. Kun idea kengistä esitettiin ensimmäisen kerran, se herätti vain naurua. Se hylättiin käsistä "myyntikelvottomaksi".

Ymmärtääksesi miksi, sinun täytyy matkustaa ajassa taaksepäin noihin aikoihin. Oli vuosi 1997 – vuosi, jolloin Tony Blairista tuli Britannian pääministeri, elokuva "Titanic" esitettiin elokuvateattereissa ja maailma suri Lady Dianan kuolemaa. Se oli myös aikaa, jolloin ihmiset tallasivat vuorten halki tukevat vuorikiipeilysaappaat jalassa, kengät, jotka tehtiin kaksoisompelemalla tai sementillä. Mutta ei yksinkertaisesti ollut lyhyille retkille ja yhden päivän retkille suunniteltuja kenkiä, jotka olisivat vakaat, mutta eivät läheskään niin raskaita.

LOWA:n toimitusjohtaja Werner Riethmann ymmärsi ongelman ja alkoi leikkiä idealla yhdessä kehitystiiminsä kanssa. Mikset yksinkertaisesti ruiskuttaisi pohjaa suoraan kenkään sen sijaan, että se kiinnittäisit sitä? Se oli tekniikka, jota käytettiin jo vapaa-ajan kenkien valmistukseen. Mutta toimisiko tekniikka vaelluskenkien kanssa? LOWA:n kehitystiimi kokeili sitä – ja se toimi. Heidän työn tuloksena syntyi RENEGADE, vallankumouksellinen vaelluskenkä, joka tuli myyntiin vuonna 1997. Kenkä toimi koko kategorian perusjäsenenä: All Terrain Collection tai yksinkertaisesti ATC.

Kategoria ja kenkä olivat jotain ennenkuulumatonta ja täysin epäsopivaa siihen aikaan. Myös kenkien myyntiin käytetyn visuaalisen kielen ja markkinoinnin piti olla täysin uutta. Tämä luettelon vetoomus kuvaa sitä henkeä, joka johti ATC-luokan kehittämiseen. Ulkoilun ei pitäisi enää rajoittua pitkiin, huolellisesti suunniteltuihin vuoristoretkiin. Ulkoaktiviteetit pitäisi itse asiassa alkaa aivan oven ulkopuolelta – pienillä seikkailuilla ja retkillä.

RENEGADE loi pohjimmiltaan perustan koko ulkoilukenkäkategorialle. Monikäyttöiset jalkineet ovat nykyään vahva voima kenkäteollisuudessa ja muodostavat suurimman osan LOWA:n tuotevalikoimasta. Edut ovat ilmeiset: Monikäyttöisiä jalkineita voidaan käyttää monin eri tavoin ja lukemattomiin aktiviteetteihin. Sellaiset asiat, kuten upeat yhden päivän vaellukset Alppien juurella tai yksinkertaisesti kävely metsässä koiran kanssa – nämä kevyet jalat tarjoavat käyttäjille korkeimman tason mukavuuden riippumatta siitä, mitä ihmiset tekevät niitä käyttäessään. Näitä kenkiä määrittelee erityisesti yksi erityinen ominaisuus: niiden keveys. LOWA kehitti myös erityisen pohjarakenteen, joka varmistaa, että RENEGADE säilyttää vakautensa suoraan ruiskutetusta pohjasta huolimatta: LOWA MONOWRAP®.

 

Tämä ominaisuus käyttää korotettua kehystä yhdistämään pohjan päälliseen ja antaa kenkään vakautta sen luurankomaisen järjestelyn ansiosta. Tämän seurauksena jalka on tiukasti upotettu pohjaan. Erityinen muotoilu tarjoaa optimaalisen tuen ja hämmästyttävän mukavuuden. LOWA jatkaa LOWA MONOWRAP®:in jalostusta. LOWA-kehittäjät hienosäätävät jatkuvasti ja huolellisesti monia kengän alueita, mukaan lukien tapoja vähentää jalkineiden saumojen määrää. RENEGADEa optimoidaan ja parannetaan jatkuvasti  – mukavuudesta tai ulkonäöstä tinkimättä.

 

Edellinen artikkeli LOWA 100 vuotta - Kuinka kaikki alkoi?
Seuraava artikkeli Korjaa hävittämisen sijaan